Gamlestaden FF

Förlust i Bergum efter en minst sagt svängig match

Fredag kväll i Bergum och dags för match på den nedre halvan av tabellen.

Första halvlek
Ställningskrig första halvtimmen där vi lirar bra när vi gör som vi ska och mindre bra annars. Ganska så logiskt. Chanser saknas inte. Mackan är igenom flera gånger på kanten men avsluten/passningarna sitter inte där dom ska.
Fenan har ett friläge efter en fin löpning och otrolig framspelning av Hoang där avslutet går millimeter utanför. Mackan har öpppet mål men skjuter över, även om det ska sägas att bollen kommer i hög fart till honom.
Bergum skjuter otroligt mycket från distans. Alltså otroligt mycket. Nästan alltid utanför eller över mål. Dom få gångerna dom träffar mål så löser Philip det.
I minut 27 så fälls Mackan ca 35 meter från mål. Niclas steger fram och lyfter/skjuter bollen mot bortre stolpen och den seglar hela vägen in i bortre, 0-1! Schläggan slår till igen.
Bara 4 minuter senare så är Ingemar Stenmark, aka Bergums mittback ute och åker slalom på våran planhalva och det slutar med att Pantic drar till på volley från distans och den här gången sitter den, 1-1! Snyggt men varför är vi så passiva mot mittbacken?
Olsson i Bergum varnad i minut 33.
Minut 40 och Philip med utspark som Fenan tar duell på och Robin kommer i Robinläge och avslutar mycket kyligt, 1-2! Ett mål vi pratade om innan matchen och som vi borde utnyttjat ännu mer.
En halvlek som ändå är hyfsat stabil men där vi definitivt inte är nöjda med vårt engagemang.

Andra halvlek
Det blir en hel del ändringar i paus då det är känningar på flera gubbar.
Vi skapar massor av chanser första 25 i andra. Lager har ett läge från bara några meter framför mål. Johan har säkert 3 avslut i bra läge. Robin likaså. Hoang har ett riktigt bra distansskott.
Mitt i allt det här så får Olausson till en kanonträff från distans stolpe in, 2-2!
Andra halvlek är ärligt talat hawaii. Oerhört långa lag och oordnat. Slumpen kommer att avgöra är känslan.
I minut 65 är det då dags för en frispark från distans igen. Niclas såklart, en lyftning in i straffområdet som målis får problem med minst sagt och Affe är där och nickar in bollen i nättaket, 2-3! Affes första i GaFF.
Olausson varnad strax efter detta.
Kaos nu i matchen då båda lagen och domaren tappat fokus.
Med 6 minuter kvar så är vi inte med på kanten och det kommer ett inlägg som Klevenås sätter dit, 3-3!
Fenan har ett friläge men avslutet blir för svagt.
Med 3 minuter kvar pressar Bergum på och vi viker ner oss och Ahmemulic gör 4-3!
Han blir utvisad strax efter detta, Rött kort!
Klevenås och Bucaliu drar även dom på sig kort.

Sammanfattning
Vi leder 3 ggr om men förlorar ändå. Finns inga andra att skylla på än oss själva då vi tappar huvudena mer och mer ju längre matchen går. Dessutom alldeles för veka i duellerna. Offensivt för dåligt engagemang.
Samtidigt så skapar vi lite för många lägen för att inte ta minst en pinne men det är för ineffektivt.
Flera spelare hämmas av känningar och småskador vilket självklart bidrar och att det blir många panikbyten ut och in i andra halvlek.

Matchens GaFFlar

Martin: Det finns ärligt talat tillfällen i matchen där det känns som att det är Martin mot Bergum. Grym inställning och tar bort i stort sett allt i sin väg och gör en av de bättre insatserna av en GaFF-spelare 2022.

Hoang: Hamnar inte rätt i position hela tiden men kompenserar det med att vinna mest boll (utöver Martin) av alla och känns som vårt farligaste hot offensivt dessutom. Utgick med kramp i slutet och då vände matchen.

Philip: Stabil insats kryddat med ett par fina räddningar. Dessutom bidragande offensivt med sin fina fot.